Wie ben ik?

Mijn naam is Rashna Tjikhoeri. Mijn levensreis bracht me jaren geleden op het pad van Yoga. Een levensfilosofie die als rode draad door mijn leven loopt. Via mijn culturele achtergrond en traditionele opvoeding maakte ik al op jonge leeftijd kennis met Indiase en Hindoestaanse gebruiken, rituelen, klassieke Hatha Yoga, Meditatie, Yoga Nidra en aandacht voor het nu. Zij vormen eveneens een rode draad door mijn leven.

Als kind droomde ik groots. Al op jonge leeftijd voelde ik het intense verlangen om me onder te dompelen in kennis. Dit resulteerde in het volgen van diverse opleidingen. Na de Mavo ging ik naar het MBO, om vervolgens mijn weg te vervolgen naar het HBO en uiteindelijk cum laude af te studeren aan de Erasmus Universiteit. Tijdens mijn MBA studie raakte ik nog meer geïnspireerd om mijn jonge meisjesdroom om een eigen onderneming te starten in vervulling te laten gaan. Ik studeerde af in de Master Management of Change en schreef mijn thesis over Business Spiritualiteit. Na het afronden van mijn studie kwam er een jonge meisjesdroom uit. Ik volgde mijn hart en startte mijn eigen onderneming: Rashna yoga en coaching.

Al op hele jonge leeftijd wist ik diep van binnen dat ik anderen wilde inspireren. Dat ik anderen (opnieuw) in verbinding wilde brengen met innerlijke hulpbronnen om innerlijke vrede te ervaren door het persoonlijk lijden te stoppen en om hen handvaten aan te reiken op het pad van zelfrealisatie.

Het begeleiden van innerlijke transformatie processen op het pad van zelfrealisatie, dat is waar Rashna yoga en coaching zich op richt.

Na het afronden van mijn studie groeide het verlangen om me verder onder te dompelen in kennis en besloot ik intuïtief om me bij te scholen als Master Coach Neuro Linguistisch Programmeren, klassieke Hatha Yoga docent voor kinderen, tieners, volwassenen, zwangeren en vrouwen in de wisseljaren. Ook volgde ik bijscholingen op het gebied van Meditatie, aandachtstraining, Yoga Nidra, natuurvoeding en Ayurveda. Zij vormen de basis van Rashna yoga en coaching.


Mijn levensmissie en visie

Het is mijn missie om mijn licht te laten schijnen op dat wat zich in de duisternis bevindt, om bewust te kunnen zijn en tot inzicht te kunnen komen op het pad van zelfrealisatie. Met als inspiratiebron Moeder Natuur en de mens.

Mijn visie is dat slechts twee gebeurtenissen in het menselijk leven vaststaan. Geboorte en de dood. Daar tussenin vindt het leven plaats. Ons lichaam dient hierbij als voertuig om onze spirituele taken tot vervulling te kunnen brengen op het pad van zelfrealisatie. Zelfrealisatie staat voor mij persoonlijk voor ZIJN en voor het realiseren van je volledige potentie.

Het is mijn overtuiging dat vrede in de wereld begint bij innerlijke vrede. Door ons licht (aandacht) te laten schijnen op dat wat zich in de duisternis bevindt en hetgeen we vaak als menselijk lijden ervaren, krijgen we de mogelijkheid om bewust te zijn, om tot inzicht te komen en om innerlijk vrede te ervaren. Aandacht, herkenning en erkenning spelen hierbij een cruciale rol. Dat wat diep van binnen in ons leeft reflecteert zich als een spiegel in de buitenwereld.

Pas wanneer we diep van binnen innerlijke vrede kunnen ervaren, pas dan kunnen we anderen, het leven en de wereld om ons heen als zodanig ervaren.

 

Rashna Tjikhoeri

Rashna Tjikhoeri

Msc Management of Change

Business Administration (MBA)
Erasmus Universiteit

International Yoga Teacher

Arhanta Yoga

Aerial Yoga Teacher

Aerial Yoga

Yoga voor kinderen met bijzondere aandacht
Zwangerschapsyoga Docente
Vinyasa Yoga voor tieners
Yin Yoga voor tieners
Kinderyoga Docente
Tieneryoga Docente
Yoga en Hormonen

PureYoga

Yoga Nidra

Diverse opleidingen

NLP Practitioner
NLP Master Practitioner
NLP Master Coach
Timeline Therapy Practitioner
NLP Familie Opsteller
Familie Opsteller Kinderen en Tieners
Systemisch werk bij gezondheid en ziekte
NLP Hypnose
Healing Constellations
De reis van de Heldin
UNLP

Medische Basiskennis

NTI Leiden

Orthomoleculair Detoxconsulent
Behandelprotocol: Stress en Burnout

Ortho Health Foundation

Chakra- en aurahealing
Emotiemanagement
Innerlijk Kind Therapie
Magnetiseren
Natuurvoedingsdeskundige
Civas